El números de 'CG2013'.



Calella, Ciutat Gegantera 2013 ja arriba a la seva culminació i ja podem afirmar que tindrà una forta participació d’arreu del territori català.

Els números no són petits. Es mobilitzaran 140 colles (consulta aquí el llistat), prop de 400 figures de gegants, gegantes, gegantons i capgrossos i més de 3500 geganters i geganteres.

La comarca més representada a Ciutat Gegantera és, lògicament, el Maresme. El 20% dels participants ve d'aquesta comarca, en total, 28 colles maresmenques seran presents a la festa. El Vallès Oriental, amb 18 colles, serà el segon territori més ben representat a Cuitat Gegantera. El Baix Llobregat, juntament amb el Bages, amb 10 colles cadascuna, ocupen el tercer lloc compartit d’aquest improvisat rànquing de comarques inscrites. La participació de dues colles de Costa Rica tampoc passa desapercebuda.

Cal destacar el gran nombre de col·laboradors que estan ajudant a fer possible aquest gran esdeveniment. Un total de 65 empreses, 20 restaurants, 20 entitats i 170 particulars (famílies i persones).

La infraestructura tampoc deixa indiferent a ningú. Els geganters d’arreu del país s’han bolcat en la participació a Calella, Ciutat Gegantera 2013. S’han confirmat 750 turismes només de geganters, 220 esmorzars, 180 dinars i 1100 sopars el dissabte, 1900 esmorzars el diumenge i 3000 litres d’aigua es beuran només durant el matí del diumenge. També allotjaran més de 1500 geganters.

Més de 30 actes es realitzaran durant la Ciutat Gegantera, alguns dels quals ja tenen confirmada una gran participació. Aquest és el cas de la Banyada gegantera, amb un total de 450 geganters participants, i els concerts que conclouran els dies de divendres i dissabte.

I el número més petit, però molt important: 1 campanya de micromecenatge mitjançant la plataforma Verkami per l’edició d’un llibre commemoratiu.

Com podeu comprovar serà una festa que mobilitzarà molta gent i recursos. No us ho podeu perdre!!!

Imatge extreta de http://www.taringa.net/comunidades/compar/5984684/Cual-es-tu-Numero-Magico.html

Informació extreta de http://ciutatgegantera2013.blog.cat/

Comentaris

llegit bloc CalellaCG ha dit…

S’anul·la el concert de La Troba Kung-Fú
Publicat el 3 maig 2013 per Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella

Per motius pressupostaris la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella ha hagut de cancel·lar el concert del grup La Troba Kung-Fú, previst per la nit del dissabte 11 de maig.

Aquesta és una d’aquelles notícies que no agrada haver-les de donar, però els grans ajustos a que ens hem vist obligats la Colla no permeten una altra decisió que no sigui aquesta… Ho lamentem.

Tot hi que cau un dels principals grups de la nit de dissabte, tenim el convenciment que tant La Jet Set Band com l’Orquestra Mitjanit ens faran ballar fins la matinada! Animeu-vos a venir!