Revetlla de Sant Jordi 2013 a les biblioteques públiques de Catalunya.



Aquest proper dilluns 22 d’abril de 2013, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya proposa la primera Revetlla de Sant Jordi com a festa i celebració de les biblioteques públiques. A Catalunya tenim una llarga tradició en la celebració de revetlles, però un dia tan festiu com el de Sant Jordi encara no té la seva.

Què.

Es pretén que la Revetlla de Sant Jordi sigui la celebració de les biblioteques. Una festa en què hi tinguin cabuda actes diversos relacionats amb el món del llibre, la lectura i les biblioteques, però amb un tret d’excepcionalitat, un distintiu que la diferenciï de la programació habitual de la biblioteca, com per exemple, trencant l’horari habitual de l’equipament.

Si Sant Jordi és la festa del llibre per excel·lència a Catalunya, les biblioteques hi han de tenir el seu propi protagonisme i mostrar l’extensió de la lectura pública a través de les més de 365 biblioteques públiques existents arreu del territori català.

Qui.

Es convoca a participar a totes les biblioteques públiques de Catalunya per liderar aquesta acció ens els seus entorns i per mobilitzar col·laboradors: escoles, llibreries, entitats, etc.

Com i quan.

Cada biblioteca crearà la seva festa a mida de les seves possibilitats i interessos.

Es proposa que el dia 22 d’abril les biblioteques allarguin el seu horari habitual fins a les 22 h, per accentuar la idea d’excepcionalitat de la festa i de revetlla.

Suggerim com a tema central i comú a les biblioteques públiques accions de recomanacions per als potencials compradors de llibres del Dia de Sant Jordi: aparadors de novetats, presentacions i totes les variants a l’entorn d’orientacions de compres de llibres.

Comunicarem la Revetlla amb una imatge comuna per a tots, per transmetre la idea d’una acció que implica les moltes biblioteques públiques existents arreu del territori. Aquesta imatge gràfica la rebran totes les biblioteques en suport digital, de manera que hi puguin incorporar els logotips que considerin necessaris.

La Revetlla de Sant Jordi a Cervera.

La Biblioteca comarcal Josep Finestres ofereix tot un seguit d'activitats per a la jornada:

1a part, adreçada al Públic familiar. De 19h a 20h.
  • Teatrí d’ombres xineses. Representació inspirada en el llibre de Carles Sala “La llegenda de St. Jordi... explicada pel senyor drac”.
  • Taller : Princesa o cavaller per un dia.
  • Taller: personalitza el teu punt de llibre.
  • Aparador de novetats de literatura infantil i juvenil (gentilesa de la Cafeteria-Llibreria Tastalletres).
  • Selecció de llibres sobre dracs, princeses, cavallers i poemes.
2a part, adreçada al públic en general. De 20h a 22h.

8 del vespre.
  • Presentació dels Grups de Lectura: Reflexions sobre els llibres llegits, l’experiència i la participació com a membres del grup, anècdotes literàries, recomanacions de llibres, etc.
  • A càrrec de : Grup de lectura de novel.la, Grup de lectura infantil i juvenil, Grup de lectura de gent gran .Grans lectors.
  • Menció especial dels 10 anys de Grup de lectura a la biblioteca i tastet de pastís d’aniversari.
9 de la nit.
  • Taller : Punt de llibre personalitzat.
  • Taller de fotografia :Princesa o cavaller per un dia.
  • Aparador de novetats de llibres per adults (gentilesa de la Llibreria Cucafera).
  • Selecció i recomanació de llibres del fons de la Biblioteca.
  • Música i fi de revetlla, amb el grup Minha Ànima Gemea.
Amb la col.laboració de : Diables Carranquers de Cervera,Llibreira Cucafera, Cafeteria-Llibreria Tastalletres, i Isabel Badia.

Dilluns 22 d'abril de 20h a 22h. Vine a passar la revetlla a la Biblioteca!!

Imatge extreta de bibliotecatarragona.gencat.cat/


Text informatiu sobre la finalitat del projecte extret de http://www20.gencat.cat/docs/Biblioteques/Tematic/Documents/Noticies/2013/Revetlla_Jordi_2013_CARTA.pdf

Informació de les activitats a Cervera extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris

Ramon Coromines ha dit…
És extrany que fins ara no hagués sortit una idea com aquesta.
I quan apareix és quan estem pitjor econòmicament... en plena crisi!
I com aquesta, tantes altres iniciatives.
Per reflexionar-hi.