Programa d'actes de la celebració al Monestir de Montserrat dels 25 anys d’en Treball i na Cultura.




Aquest 2013 els Gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, celebren els seus 25 anys de vida. L’acte central de celebració tindrà lloc el proper diumenge 28 d’abril de 2013 al Monestir de Montserrat.

En Treball i na Cultura van néixer de la voluntat de l’Agrupació de tenir uns gegants representatius de tots els gegants de Catalunya. L’any 1985 es proposà i aprovà la construcció d’uns gegants per a l’entitat; per dissenyar-los es va convocar un concurs i guanyà el projecte de la colla de Centelles (Osona), dissenyats per Griselda Karsunke. Foren construïts per Manel Casserres i Boix, de Solsona. Van ser estrenats l’1 de maig de 1988 a Montserrat. Aquests gegants, amb els seus noms i configuració, volen representar Catalunya.

Per aquest motiu, 25 anys desprès, volem celebrar al mateix lloc on van néixer el seu aniversari com cal: donant-lis la benvinguda de nou i rebre’ls per què de nou, siguin els nostres representants allà on viatgin.

Us esperem a tots el proper 28 d’abril al Monestir de Montserrat. A tots aquells que voleu donar-lis la benvinguda de nou als nostres gegants, els gegants de tots.

Informació extreta de http://www.gegants.cat/activitats/25-anys-en-treball-i-na-cultura/

Comentaris

Geganter de Cervera ha dit…
Cervera realitzarà el Ball de Gegants ''Almodis... Ballem?'' com a propera Ciutat Gegantera de Catalunya 2014.

Ball dels Gegants de Cervera a 2/4 de dues a les places inferiors de la Pl. Santa Maria del Monestir de Montserrat.
Associació de Colles de Geganters de Catalunya ha dit…
El 25è aniversari d’en Treball i na Cultura, continua endavant!

Malgrat que les previsions meteorològiques informen que hi haurà possibilitats de pluja, la celebració dels 25 anys d’en Treball i na Cultura, continua endavant.

Des de l’organització, s’ha estat preparant un Pla B per si el temps no acompanya.

Com sabeu, el Monestir de Montserrat no té la suficient infraestructura per fer encavir a tots els gegants. Per aquest motiu, només pendrien part de la festa, en Treball i na Cultura.

Només en cas de pluja:

Es realitzaria amb tota normalitat la xocolatada i un cop finalitzada aquesta, a mig matí, es portaria a terme l’aparició d’en Treball i na Cultura, a les porxades de la Plaça de Santa Maria.

En acabar la Missa Conventual, seria el moment dels balls de protocol i un petit concert ofert pels Ministrers del Sabre.

Per finalitzar l’acte, l’Agrupació faria la cessió dels gegants a l’actual Ciutat Gegantera de Catalunya, Masquefa.

Per qualsevol dubte o aclariment, ens podeu fer arribar un mail a l’adreça inscripcio25@gegants.cat o trucant al telefon 648220010, només el mateix diumenge.

Desitgem i de ben segur esperem, que la festa és podrà realitzar amb total normalitat i de nou, veure ballar a en Treball i na Cultura com es mereixen.
__________________
http://www.gegants.cat/2013/04/25/el-25e-aniversari-d%E2%80%99en-treball-i-na-cultura-continua-endavant/#more-4647