divendres, 5 d’abril de 2013

La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya celebra el seu 30è aniversari.La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya compleix 30 anys i, per celebrar-ho, organitza demà dissabte 6 d'abril un acte institucional a les 5 de la tarda a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya, per tal d’homenatjar a les colles que la integren i als membres més històrics. 

L’esdeveniment comptarà amb la participació del Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, el Director de Festes i Participació Cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona, Francesc Fabregat, l’expresident de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, com a representant del municipalisme, i el President de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, Antoni Carné. El President de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné, clourà els parlaments.

L'objectiu de la trobada és agrair a totes les persones que han contribuït al desenvolupament de la tradició trabucaire. Per aquest motiu, s’entregaran distincions als membres històrics i més vinculats a les colles trabucaires.

Posteriorment, la Coordinadora celebrarà la seva assemblea general ordinària amb els seus associats.

L’acte institucional també servirà per presentar la 21a edició de la Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya que enguany se celebra els dies 20 i 21 d’abril a Ripoll, coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana que ostenta aquest municipi. Més de 400 trabucaires vinguts de Catalunya i el País Valencià faran sonar, durant dos dies, els seus trabucs per les entranyes de Ripoll.

Informació extreta de http://www.ens.cat/noticia/la-coordinadora-de-trabucaires-celebra-el-seu-30e-aniversari