III Festival de Pasqua de Cervera, dijous 28: INAUGURACIÓ, NARCÍS BONET i FREDERIC MOMPOU.




Demà dijous 28 de març a les 21.00 hores al Paranimf de la Universitat, el Festival de Pasqua de Cervera oferirà el concert inaugural d’aquesta tercera edició amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor Lieder Càmera i el baríton Toni Marsol, dirigits per Antoni Ros Marbà. El concert oferirà obres de Narcís Bonet, tres Cançons i Danses de Mompou orquestrades per Benet Casablancas, i l’obra Improperis de Frederic Mompou, que fa vint anys que no s’interpreta a Catalunya.

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assistirà a aquest concert inaugural del Festival de Pasqua de Cervera després de fer una trobada amb personalitats del món cultural i polític de la ciutat que organitza la Paeria de Cervera.

També demà, tindrà lloc la jornada professional amb la presentació de l’Acadèmia Catalana de la Música a les 11.00 hores i la taula rodona “Música clàssica, música moderna. Compartint camins?” amb Xavier Pascual, Lluís Gendrau (Enderrock), Josep Borràs (ESMUC), la trompetista Mireia Farrés, i el filòsof i músic Bernat Dedéu, moderats per Gerard Quintana. A les 16.00 hores, hi haurà la presentació de la 3a Mostra de Videoclàssics del Festival. I a les 17.30 hores, tindrà lloc la taula rodona sobre els reptes de futur de les orquestres catalanes amb l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals, en la que es comptarà amb la presència d’Albert Bardolet de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Valentí Oviedo de Teatres Amics, Alfons Reverté, de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i Albert Sampablo de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals.

A les 19.30 hores, també a la Universitat de Cervera, tindrà lloc un acte en homenatge al compositor Narcís Bonet per la celebració dels seus vuitanta anys, que comptarà amb la participació del flautista i director Peter Bacchus, que glossarà la seva figura, i amb una conversa amb el mateix Narcís Bonet a càrrec de la periodista Mònica Pagès.

El Festival de Pasqua de Cervera ja es va iniciar dijous passat, 21 de març, amb un concert escolar de la nova producció V-E-U-S! del cor infantil Amics de la Unió de Granollers i que va comptar amb la participació de 500 nens i nens al Gran Teatre de la Passió de Cervera. Dissabte 23, va tenir lloc la inauguració de l’exposició “El so de la llum, un diàleg Gaudí-Mompou” al Museu Comarcal de Cervera, que es pot visitar fins el 12 de maig. Després de la inauguració de l’exposició, el pianista Adolf Pla va oferir un concert amb la projecció d’imatges de Gaudí i obres de Mompou a l’Auditori de Cervera, que va tenir una assistència de públic d’un parell de centenars de persones.

Per a més informació: http://www.festivaldepasqua.cat/

Informació facilitada per premsa@culturae.cat

Comentaris