Imatges de La Patum al Poble Espanyol de Barcelona l'any 1932.





La pàgina web oficial de la Patum de Berga ens ofereix una col·lecció de fotografies dels salts de Patum del 1932 a Barcelona, que conserva el Patronat Municipal de La Patum.

L’any 1932 es va celebrar per primera vegada la Patum complerta a fora de Berga. Els dies 22 i 23 de juny, subvencionada per la Junta de Museus, la Patum va actuar al Poble Espanyol de Barcelona. El dimecres 22 es feu una representació “privada”, a les 7 de la tarda, amb la presència de les autoritats locals i algunes de berguedanes desplaçades a la capital. L’endemà l’actuació fou a les 10 de la nit i va anar precedida d’una conferència de Joan Amades sobre els origens històrics i l’evolució de la festa. D’aquesta conferència amb les teories del gran folcklorista català es va publicar aquell mateix any un llibre.

Aquí hi trobareu un recull d'imatges d'aquella efemèride així com retalls dels diaris de l'època. Actualment, el Patronat Municipal de La Patum ha identificat pràcticament tots els patumaires que hi surten fotografiats.

Clica aquí per accedir al conjunt de fotografies.

Informació facilitada pel Patronat de la Patum de Berga.

Imatge extreta de http://www.lapatum.cat/index.php/news/89/17/Imatges-de-La-Patum-al-Poble-Espanyol-de-Barcelona-l-any-1932

Comentaris