El 'Bla Bla' torna a omplir de contes i fantasia Vallfogona de Riucorb.



Els dies 13,14 i 15 de juliol el poble de Vallfogona de Riucorb celebra la quarta edició del festival de narrativa oral Bla Bla.

Aquest any el Bla Bla compta amb una programació més extensa i variada que mai. L’organització ha volgut apostar per començar el festival el divendres a la nit i acabar-lo el diumenge al migdia programant una sèrie d’espectacles totalment gratuïts i dirigits a diferents tipus de públic.

El festival arranca el divendres, 13 de juliol, a les onze de la nit, amb un espectacle de contes i música a la terrasseta de l’Hostal del Rector de Vallfogona. Aquesta nit de contes per a noctàmbuls acabarà amb l’espai Micro Obert, on tothom qui ho vulgui podrà explicar el seu conte, mostrar el seu talent i participar en un concurs.

El dissabte, com en les passades edicions, serà el dia fort del festival, començarà amb un espectacle a les dotze del migdia a la plaça del Bar, on la contista Regina Martí explicarà als més petits tots els contes haguts i per haver sobre gegants. A les sis de la tarda començarà la ja tradicional Cercavila de Conte, en què tots els assistents podran gaudir de contes populars i contes del rector de Vallfogona que explicaran les narradores Patrícia McGill i Mònica Torra. La cercavila, que recorrerà els racons més bonics de la vila, serà amenitzada pels capgrossos i els Grallers de la Barra. A més a més, els nens i nenes que vinguin disfressats del seu personatge de conte preferit tindran una sorpresa. Aquest dissabte de conte arribarà al seu punt final a les onze de la nit amb l’espectacle del Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu, La fabulosa companyia de la llum, un espectacle d’una gran sensibilitat i ple de màgia que ens contarà l’apassionant relat d’un viatge a la recerca de la llum. Després de l’espectacle el jurat del II Concurs de Microcontes Bla Bla, Tatiana Sisquella i Pep Elias, faran l’entrega de premis als guanyadors.

El diumenge al matí, de les dotze a les dues del migdia, tothom qui ho vulgui podrà conèixer el Centre d’Interpretació del rector de Vallfogona, que es troba a l’església del poble, i deixar-se seduir pels Petits contes particulars del narrador Ignasi Potrony.

A banda de la programació, es podrà participar al concurs Endevina, endevinalla, en què el més hàbil entrarà en el sorteig d’un lot de llibres i quatre entrades al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. També en format concurs, però a través de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/BlaBla.festivaldecontes) i fins al dia 23 de juny es pot participar al II Concurs de Microcontes del Bla Bla.

Aquest festival, organitzat per un grup de vallfogonines, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vallfogona, l’Associació Cultural i Esportiva de Vallfogona de Riucorb, l’Obra Social La Caixa i el Museu de la Vida Rural i any rere any busca convertir Vallfogona de Riucorb en poble de conte i fomentar el gran valor cultural de la narrativa oral.

Informació facilitada per la Núria Bonet.

Comentaris