Tordera 'estrena' campana



L'Associació de Veïns del poble de Tordera llueix durant la seva Festa Major d’aquest setembre la nova imatge de la seva campana recentment restaurada.

Els Campaners de Cervera han col·laborat en aquesta tasca, que bàsicament ha consistit en substituir el vell capçal per un de nou, construir el batall inexistent com a tal i fer tota la ferramenta de tirants i elements de rotació nous. Destaca en gran manera que aquests treballs han estat portats a terme pel serraller cerverí Pere Guàrdia i Gabarrós de manera del tot desinteressada.

Properament els Campaners de Cervera faran públic l’estudi que han elaborat de la procedència d’aquesta petita campana i del seu pas per la veïna Tordera. Avançar que és una campaneta amb molt detall en les seves inscripcions i la seva iconografia que malgrat els 212 anys d’existència s’ha anat conservant perfectament, motiu que lloa la qualitat i acabats del seu fonedors.

Informació rebuda del Ton Pedrós i text extret de la pàgina web dels Campaners de Cervera, http://campaners.ecervera.cat

Comentaris