V Jornades 'Reviure el Patrimoni': Els testimonis materials de la història: intervencions, lectures i noves representacions




'Reviure el patrimoni' és una jornada de treball que convoca anualment el Museu Comarcal de Cervera amb la voluntat de debatre entorn aquells aspectes que afecten directament la conservació, l’estudi i la difusió del nostre patrimoni.

En la present convocatòria volem aprofundir en les diferents iniciatives que darrerament s’han dut a terme en relació amb el patrimoni material i immaterial que expliquen el nostre passat més recent. Es fa del tot necessari i urgent treure de l’oblit els convulsos episodis de la guerra i la instauració del nou ordre franquista fent parlar els seus protagonistes i recuperant els llocs dels successos per tal de construir un retrat complet i intentar avançar cap a una cultura de la pau.

Les intervencions que, darrerament, s’han dut a terme en el sí de l'anomenada recuperació de la memòria històrica contribueixen al millor coneixement d’uns anys complexos que mereixen una atenció aprofundida.

A banda, però, de la vessant d’estudi i anàlisi històrica, les intervencions en el patrimoni obren també nous discursos sobre els tipus de representacions i lectures museogràfiques que es deriven, la creació de recursos amb més o menys potencial turístic i la seva utilització i gestió, el naixement de xarxes temàtiques que integren el fet local dins un context més generalista, entre els molts aspectes sobre els quals es necessari debatre. En aquest sentit, volem que aquesta jornada esdevingui una plataforma per a la posada en comú d’iniciatives, projectes i reflexions.

Informació extreta de la pàgina web del Museu Comarcal de Cervera, http://www.museudecervera.cat

Comentaris

ex-alumne de l'insti ha dit…
la foto del cartell semblen els dibuixos que hi ha a les golfes de la universitat que semblen un calendari