Fes el teu Everest!



El proper dissabte 28 d'agost es compleixen 25 anys de la primera catalana a l'Everest. Òscar Cadiach, Carles Vallès i Toni Sors van coronar el cim de la muntanya més alta del món en companyia de tres xerpes del Nepal.

Amb motiu del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest (8.848 m) el cap de setmana del 28 i 29 d’agost es durà a terme la iniciativa “Fes el teu Everest!", una proposta organitzada pels membres de l’Expedició Catalana de 1985, per Televisió de Catalunya i per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i les seves entitats.



Aquesta és una activitat oberta a tothom, excursionistes federats i no federats, membres o no d'entitats excursionistes, que vulguin gaudir d'una ascensió en la mesura de les seves possibilitats i commemorar així una de les fites més importants de l'alpinisme català.

Fes el teu Everest!

Assoleix un dels 25 cims triats per aquesta celebració. La proposta consisteix en ascendir entre les 10 del matí del dia 28 d’agost i les 2 de la tarda de l’endemà 29, qualsevol dels 25 cims triats per les entitats excursionistes d’arreu de Catalunya.

Els cims previstos són els següents:

Per la seva banda, Televisió de Catalunya farà connexions en directe de l’ascensió a 2 o 3 cims del llistat. Amb posterioritat, a la tardor, es farà un acte institucional de cloenda d'aquesta commemoració on podran assitir-hi totes les persones que hagin participat d'aquesta celebració.

Recuperem sota aquestes línies com 'Temps d'Aventura' (TV3) presentava el 26 d'agost un programa molt especial sobre l'expedició de 1985, dos dies abans de l'emblemàtica data.



Com participar-hi?

Les persones interessades en participar els propers 28 i 29 d'agost en la celebració dels 25 anys de la primera ascensió catalana a l'Everest han de seguir el següent procediment:

  • Omplir la inscripció adjunta i enviar-la per correu electrònic abans del dijous 26 d'agost a les 17 h a l'entitat coordinadora de l'ascensió al cim triat (vegeu llistat annex).
  • Descarregar i omplir la butlleta de validació per tal de validar-la el dia de l'ascensió a la balisa que hi haurà al cim. Cal guardar la butlleta amb la marca de la pinça del cim.
  • Per últim, cal omplir el formulari d'aquest web entre el 28 d'agost i el 5 de setembre, ambdós inclosos.

També es pot fer l'ascensió per lliure en els dies i horaris previstos. En aquest cas, cal descarregar la butlleta de validació, validar-la el dia de l'ascensió a la balisa dell cim corresponent, i després omplir el formulari d'aquest web abans del dia 3 de setembre.

Per a més informació: http://www.feec.org/Activitats/expedicions/everest25.php

Logo extret de http://www.aeplanoles.org/everest_25a.htm

Vídeos extrets de http://www.tv3.cat/videos/3060370/Everest-25-anys
i de http://www.tv3.cat/videos/3063010

Comentaris

carranquera ha dit…
i el tossal de Suró, el sostre de la Segarra? fa més de 800 metres!
Anònim ha dit…
Un company de feina m'ha comentat que ell va a la Pica d'Estats amb el Oscar Caldiach i que els acompanyarà un equip de TV3 tot el dia, tenen llogat el refugi des de fa tres mesos i ja no queden plaçes!

Amunt la Catalunya excursionista!