Els Centres d'Acollida Turística (CAT)



Al mes de gener van començar les obres d’edificació del Centre d’Acollida Turística (CAT) que es construeix al terreny de davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Serà un edifici de 351 m2 que posarà a l’abast dels visitants informació sobre la Generalitat de Catalunya, atenció turística i un servei de degustació i venda de productes agroalimentaris i artesans típics de Cervera i la Segarra. El projecte té un cost de 435.744 euros, que es financen a parts iguals (33%) entre l’Estat, la Generalitat i la Paeria de Cervera.

Què és un CAT?

  • Un Centre d’Acollida Turística, CAT, és un nou espai polifuncional d’acollida a les persones visitants o turistes, complementari dels existents actualment a Catalunya. El seu objectiu és acollir el viatger o turista, orientar-lo i, al mateix temps, donar a conèixer Catalunya mitjançant la presentació dels seus referents culturals i identitaris més representatius.
  • Un CAT és, doncs, un equipament turístic que proporciona informació turística i permet la promoció i comercialització de productes i serveis turístics.
Com és un CAT?

  • El CAT és un edifici de nova planta de caràcter modular.
  • És construït seguint criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient.
  • Està situat en indrets de fàcil accés, integrat a les xarxes de comunicació viàries.
  • És fàcilment identificable amb una potent imatge exterior corporativa pròpia.

Què pot trobar el viatger o viatgera en un CAT?

  • Àrea de recepció i benvinguda de visitants.
  • Punt d’informació de l’oferta turística de la zona i de l’àrea d’influència del CAT.
  • Espai de mostra i venda de productes del país i d’artesania catalana (Empremtes de Catalunya).
  • Espai de mostra i degustació dels productes agroalimentaris de Catalunya.
  • Espai temàtic que explica, mitjançant tècniques audiovisuals, el motiu central del CAT, que gira al voltant d’algun aspecte rellevant de la història i la cultura catalanes. En el cas del CAT de Cervera és 'La Generalitat de Catalunya'. En el cas de Berga, un altre exemple, és 'La Patum i les festes catalanes'.

Què mostra la Xarxa de CAT?

  • En cada un dels CAT hi ha un espai temàtic de 100 m2 dedicat a explicar algun aspecte de Catalunya: un fet, un personatge o capítol rellevant de la història catalana. Aquest espai expositiu és un primer punt de trobada amb la cultura i la identitat catalanes i té l’objectiu de donar a conèixer Catalunya a turistes i visitants.
  • Cada CAT tracta una temàtica lligada al territori on està situat, però, alhora, mostra la riquesa i diversitat cultural de Catalunya.
  • Els CAT conformen la Xarxa de Centres d’Acollida Turística que está formada inicialment per 9 centres d’acollida turística (CAT) situats a Berga, Cervera, Les, Puigcerdà, Ripoll, Sallent, Tortosa, Vilajuïga i el CAT pilot de Teià, l’únic finançat íntegrament per Turisme de Catalunya.

Informació extreta de la pàgina web http://www.turismecat.cat/

Imatge del CAT de Teià extreta de http://www.turismecat.cat/inici/directori/3.php?centre=75&id_pagina=3

Comentaris

joan matiner ha dit…
a veure si aquest serveix per dinamitzar definitivament el tema del turisme a Cervera!
Enric Vilaplana ha dit…
jo trobo que està una mica lluny del centre...
Jordi Aleu ha dit…
També ho trobo molt apartat, sobretot pels visitants
lo ex-cap de colla ha dit…
Que no heu llegit "Està situat en indrets de fàcil accés, integrat a les xarxes de comunicació viàries"!?!?!?!?!? Això no pot ser mai de la vida el centre de la vila!!!
Enric Vilaplana ha dit…
encara que a tot arreu es situïn a la carretera, no em sembla que per a Cervera sigui el millor lloc, temps al temps
El dimoni Cucarell ha dit…
Em sembla que ja està bé la situació del CAT als afores de Cervera. Té un fàcil accés dels visitants i no només dóna servei turístic a Cervera, sinó també a tota la Segarra.

El que no em sembla bé és la fesomia d'aquest edifici, que sembla dissenyat pel mateix arquitecte de les casernes dels mossos. Quin atemptat paisatgístic!