El 20 d'abril s'obre el termini per inscriure's en la 2a edició dels premis 'Blocs Catalunya'


L'associació Stic.cat obrirà el dilluns 20 d'abril les inscripcions que permetran que els diferents blocaires que tinguin blocs en català o referits al país puguin participar en la 2a edició dels premis Blocs Catalunya. El termini d'inscripció acabarà el 29 de maig. Aquest any s'han modificat les categories dels premis per adaptar-se a la 'dinàmica' de la pròpia xarxa, segons ha explicat la presidenta d'Stic.Cat, Trina Milan. L'any passat es van inscriure al premi 600 blocaires i en el procés de votació es van registrar 15.000 vots. En la primera edició, els premis es van entregar a Girona i en aquesta segona edició el lliurament de guardons es farà el 2 d'octubre a Vic.

Categories

Aquest any els blocs que s'inscriguin al concurs podran optar als premis en les categories de blocs personals, la categoria de blocs corporatius que fa referència a l'ús del bloc a empreses i institucions 'com a mitjà de treball', blocs de cultura, blocs d'educació on hi hagut 'un gran desenvolupament', blocs de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), blocs de política i blocs de nous formats com els fotoblocs, poadcast o videoblocs que són una categoria on fa un any 'no eren tant importants' com ara. També hi haurà dos premis que rebran persones i institucions concedits directament per l'entitat promotora.

Votacions

El període de votació a través d'Internet es farà entre l'1 juny i el 10 de setembre. Posteriorment, i fins al dia de l'entrega dels premis, un jurat serà qui escollirà els guanyadors entre els finalistes de cada categoria. Milan ha dit en la presentació que els premis serveixen per a donar 'valor' a la feina que es fa des de la xarxa en aspectes com la llengua, la cultura o el desenvolupament social del país.

Creixement del nombre de blocs

Tot i no donar xifres, Milan ha assegurat que el nombre de blocs a Catalunya no és redueix, tot i l'augment de l'ús de les xarxes socials sinó que 'augmenta exponencialment' concebent els blocs com a 'eina' de determinats perfils professionals com ara l'educació i l'empresa. Els blocs s'han convertit per Milan en 'contenidors' de continguts dispersos de diferents plataformes que acaben 'reforçant' la seva veracitat.

El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Josep Burgaya, ha destacat en la presentació la voluntat de la ciutat d'acollir esdeveniments 'de país', tal i com ha dit que són aquests premis. El responsable municipal també ha destacat que els blocs han estat 'una democratització' de la informació'.

Imatge: http://miquel.files.wordpress.com/2008/03/premisblocscat470.jpg

Font: http://www.directe.cat/article/sobre-el-termini-per-inscriures-en-la-segona-edicio-dels-premis-blocs-catalunya-que-es-far-13686

Comentaris

joan sense por ha dit…
Podrieu apuntar lo carranquer!