El dissabte 15 de novembre el Correllengua 2008 arriba a Cervera



El Correllengua se celebra enguany a Cervera el dia 15 de novembre. Presenta una aposta més ambiciosa, amb ganes que hi participi el teixit social de la població. Una de les novetats serà una marxa de torxes que precisament protagonitzaran totes les entitats que així ho desitgin. A més s’oferirà la lectura del manifest a una de les associacions d’immigrants cerverines, ja que és un dels fets cabdals atansar la realitat del nostre país a la gent nouvinguda, per tal que coneguin la llengua del país que els acull i que la puguin parlar per comunicar-se amb els que aquí la parlem i no canviem de llengua. Aquest no canviar de llengua no és en cap cas una falta de respecte, al contrari, és un acte de superioritat que no té cap mena de lògica, és considerar inferior el foraster, com si no fos capaç d’aprendre la nostra llengua. Parlant en català demostrem que volem integrar les persones i les ajudem a aprendre la llengua.

El Correllengua, a nivell de tot el país, reclama un major ús social de la llengua en tots els àmbits que li són propis, tot incidint en la presa de consciència de la gent respecte aquest fet. També defensa la unitat i l'oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó. Aquests objectius responen a la realitat lingüística i social del nostre país, que ens demostra que encara cal una tasca de suport a la llengua catalana.

Des del Centre Obrer de Cervera, entitat organitzadora del Correllengua, us animem a participar-hi, a les diferents activitats que tindran lloc, ja siguin les activitats per als més petits, la marxa de torxes, el sopar popular o el concert de fi de festa.

Informació facilitada pel Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana de Cervera, centreobrer@mesvilaweb.cat

Imatge: http://www.osona.com/arxiusjpg/Estelada2.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
x cert, algu sap com esta lo de sort?
Anònim ha dit…
pregunta-li al Xapi.