Estrena de la Draga de Cunit



Estrenada la Draga de Cunit, creació de l’escultora vilafranquina Dolors Sans

El dia 25 de juliol es va estrenar la Draga de Cunit, creació de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. La seva estrena es va endarrerir degut a les pluges del dia de la Festa Major que s'havia de presentar. La Draga va actuar amb el drac de Cunit , la colla Joves diables de Cunit, promotors de la peça, i les colles de diables de Cornellà i Sabadell. L’alcaldessa de Cunit va fer la presentació de la nova bèstia de foc de Cunit i va felicitar l’empenta de la Colla Joves Diables de Cunit així com l’esperit de l’ajuntament de tirar endavant iniciatives com aquesta. Després d’una espectacular cortina de foc, la Draga va fer la primera encesa i va iniciar-se el correfoc. Cal destacar que també va actuar el drac de Cunit, recuperat després d’uns anys de no sortir.

La Draga dissenyada per Dolors Sans és una drac marí. Té un sol cap i un cos envoltat d'elements que recorden a les algues i amb tota la pell repleta d’escames. Tota la forma del cos és allargada amb una espectacular cua. Com a monstre disposa de 8 potes amb els seus corresponents dits. Destaca el disseny i forma de les ales que tenen na estructura de vitrall de colors. Segons el conte que s’ha escrit sobre la Draga, els colors de les ales són els de la posta de sol ja que cada dia al capvespre la Draga contemplava com el sol es ponia. Té una llargada de 4 metres i una alçada de 2,30 metres i és per a un sol portador. Disposa de 14 punts de foc.

De manera paral·lela a la construcció de la Draga, Manel Güell ha escrit un conte que n'explica els seus orígens. La història explica com l'ou on hi havia la Draga va anar al mar i allà va néixer i va créixer amb un dofí amic seu. Però s’enyorava i al cap de 8 anys, quan ja li havien crescut les seves 8 potes, va deixar el mar per buscar als seus pares. I més endavant la història narra com la Draga va arribar a Cunit i es va fer amiga dels nens i nenes del poble. Fruit d'aquesta amistat és el compromís de anar-los a visitar un cop l'any, cada festa major.

La informació i les fotografies han estat facilitades per la Dolors Sans.

Comentaris

Anònim ha dit…
al mes pur estil, dolors sants
Anònim ha dit…
Jo la trobo espectacular, molt bonica. les ales en forma de vitralls són molt originals!