Revista LO FLOC

"lo floc", revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, va néixer el mes de maig de 1979, amb una periodicitat que ha anat evolucionant en funció de les necessitats de l'entitat i la disponibilitat d'un Consell Editorial sòlid.

Ha publicat des de llavors un total de 182 números. El mes de març de 2005, paral·lelament a la renovació de continguts i dels membres que conformen el Consell Editorial, se'n va renovar el disseny, fent-lo més atractiu i funcional.

Actualment, té una periodicitat trimestral i se n'editen 500 exemplars, que es distribueixen entre els més de 300 socis de l'entitat, organismes oficials, intercanvi amb altres publicacions, col·laboradors, cafeteries i perruqueries locals, punts de venda, etc., amb un àmbit de cobertura local i comarcal.

Té un format de 225x280 mm., amb cobertes a 2 tintes i interior en blanc i negre, amb un volum de 36/40 planes.

Publica articles d'història i d'investigació sobre Riudoms, d'actualitat, de divulgació científica, d'opinió i d'entreteniment, a més d'actuar com a nexe d'unió amb els socis de l'entitat mitjançant "el pols del CERAP".

Segons un estudi encarregat per l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal [ACPC], que aglutina la pràctica totalitat de les empreses/entitats editores de premsa local i comarcal existents a Catalunya ---de la qual "lo floc" també en forma part---, i avalat per Line Staff, l'Institut Opina i Media Marketing Europe, s'emmarca en un tipus de premsa que disposa d'una audiència del 89,6% de mitjana sobre el volum conjunt de població de tot el territori catalano-parlant.

Poden descarregar-se els darrers exemplars de la revista en format PDF a:

http://www.cerap.net/lofloc/lofloc182/lofloc182.pdf, http://www.cerap.net/lofloc/lofloc181/lofloc181.pdf, http://www.cerap.net/lofloc/lofloc180/lofloc180.pdf, http://www.cerap.net/lofloc/lofloc179/lofloc179.pdf, http://www.cerap.net/lofloc/lofloc178/lofloc178.pdf, http://www.cerap.net/lofloc/lofloc177/lofloc177.pdf.

Al primer d'aquest numeros trobareu un article mes que curiòs sobre els diables d'allí!

Una informació donada pel Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.

L'imatge es extreta de la pàgina http://www.ccepc.org/

Comentaris

Anònim ha dit…
RIUDOMS I L'ESCALFAMENT DEL PLANETA
__________________________________
Joan Francesc Mestre Mas, president del CERAP, a "lo floc" núm. 182, juliol-desembre 2007
__________________________________

L'any 2007 ha fet 15 anys de la recuperació de la Colla de Diables de Riudoms. Que deu o quinze anys no són res, ja ho sabem i que els aniversaris no són garantia de res, també. Tanmateix, si per a alguna cosa han de servir les celebracions és precisament per a fer balanç i posar damunt dels platerets els pesos correctors convenients a fi d'arribar a l'òptim equilibri. És a dir, que hem de ser capaços d'exposar i criticar conscients d'allò que hom festeja o recorda, obrint així noves i enriquidores perspectives darrere de l'anàlisi.

Sigui com sigui, la realitat ha estat que la societat riudomenca, així com la d'altres poblacions, ha gaudit d'una colla juvenil
i cultural que fins ara ha superat tots els oratges de la climatologia local i supralocal.
El resultat és ben a la vista: correfocs, morterets, trobades i cursets d'iniciació als tabals,
la Flama del Canigó, el Correllengua, exposicions, Fira i un llarg etcètera. De fet, l’esforç més gran sempre s'ha dedicat al correfoc de Sant Jaume que, any rere any, l'organització se n'ha anat superant amb escreix.
Això són fets indiscutibles que són
aquí i mai es podran esborrar. El treball dut a terme pel bé del nostre poble, la nostra llengua i la nostra cultura és un dels miralls en els quals el CERAP i la Colla de Diables de Riudoms sempre s'han esforçat a mirarse, amb els errors i els èxits que qualsevol
acció comporta. No s'equivoca mai qui no fa mai res, diu una frase feta popular.

(...)