Entitats de Cervera: COLLA SARDANISTA "JOVENCELLS"

La Colla Sardanista 'Jovencells' de Cervera celebrà l'any passat el mig segle d'existència. Va néixer per la Festa Major de setembre de 1957, sota les teles de l'envelat de Cervera. Els fundadors de la mateixa van ser en Pere Ribas i Benet Olesti.

Els components d’aquesta primera colla, eren: en Josep Maria Armengol com a capdanser, Josep Camps, Josep Corbera, Dolors Curt, Dolors Guspí, Miquel Oró, Carme Ortiz, Concepció Puig, i M. Teresa Trilla.

Cal destacar que com a capdansers hi han passat: Josep Maria Armengol, Miquel Pont, Josep Corbera, Pere Trilla, Dolors Vila, Jaume Miret, Felisa Cos, Pere Valverde, i actualment és en Joan Castellà.



Des dels seus orígens, la Colla ha estat molt involucrada amb el món de la sardana -amb l'organització d'audicions, concursos...-, i amb la ciutat de Cervera i la comarca de la Segarra - tot participant en nombroses iniciatives de caire cultural i lúdic-.

La Colla s’ha pogut mantenir durant tant temps gràcies a l’esforç dels seus dansaires, que, any rera any, han anat organitzant cursets de sardanes, principalment a Cervera, com també a altres poblacions de la Segarra. Fruit dels mateixos, en dues ocasions, s’ha pogut formar una colla juvenil, que va rebre el nom de “Demà Jovencells”. La primera vegada va ser el 1970, i la segona el 1977.

La Colla Sardanista 'Jovencells' ha estat concursant ininterrompudament des de la seva creació. Per les seves files han passat, al llarg de tots aquests anys, aproximadament uns 250 dansaires.

Visca !

Font: Cervera. Ciutat Pubilla de la Sardana 1994. Comissió Organitzadora.

Imatge: festa Major de setembre 2004, Sala Florensa

Comentaris

Anònim ha dit…
Recordo que quan era petit el Joan Castellà ens feia classes de sardanes al gimnas de l'Arques, i anavem a concursar al "Saltem i ballem"...
Despres ja no vaig tornar a ballar sardanes fins al cap d'uns 15 anys aproximadament, i va ser a Graz! Te collons la cosa.
Anònim ha dit…
Si no fos pel Joan Castellà els reis d'Orient ni s'aturarien a Cervera, passarien de llarg!